Ιδρύτρια του WhyMath

Ολυμπία Καραλή

Είμαι καθηγήτρια Μαθηματικών. Αποφοίτησα από το Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων το 2005 και στη συνέχεια απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη «Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2017 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο…

«Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» 

στο Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2005 εργάζομαι ως καθηγήτρια Μαθηματικών. 

Έχω εργαστεί σε δημόσια σχολεία στα πλαίσια του προγράμματος «Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη». Επίσης, έχω εργαστεί σε ιδιωτικό σχολείο και έχω πολυετή εμπειρία σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. 

Από το 2007 προετοιμάζω μαθητές για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. 

Επίσης, έχω εργαστεί σε ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης ως επιστημονικός συνεργάτης.

Η βασική μου απασχόληση είναι καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης. 

Όλα αυτά τα χρόνια που διδάσκω Μαθηματικά παρατηρούσα ότι πάρα πολλοί μαθητές Γυμνασίου ή και Λυκείου δυσκολεύονταν με έννοιες όπως τα κλάσματα, οι δεκαδικοί αριθμοί ή και με βασικές έννοιες της Γεωμετρίας. Το πρόβλημα δηλαδή των μαθητών είχε τις «ρίζες» του στο Δημοτικό σχολείο. 

Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια που διδάσκω Μαθηματικά αυτό που μου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι τα «ΓΙΑΤΙ» των  μαθητών. «Γιατί κυρία το μαθαίνουμε αυτό;» «Σε τι θα μας χρειαστεί;»

Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω κάτι που θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τα Μαθηματικά σε βάθος και να αντιληφθούν ότι είναι ένα μάθημα το οποίο εφαρμόζουν καθημερινά σε διάφορες φάσεις της ζωής τους. 

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του WhyMath!

Με πολύ όρεξη για μελέτη και έρευνα δημιουργώ βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας, ώστε οι μικροί μαθητές του Δημοτικού να γνωρίσουν τη γοητευτική πλευρά των Μαθηματικών, με σκοπό να τα αγαπήσουν. 

Πιστεύω ότι αν καταφέρεις να κάνεις τους μαθητές να αγαπήσουν τα Μαθηματικά στο Δημοτικό σχολείο, τότε θα τα αγαπούν σε όλη τους τη μαθητική ζωή. Αντίθετα, αν τα παιδιά αποστραφούν τα Μαθηματικά στο Δημοτικό, το πιθανότερο είναι ότι θα τα αποστρέφονται και μετέπειτα. 

Όραμά μου είναι, μέσα από το WhyMath, τα παιδιά να δουν ότι τα Μαθηματικά όχι μόνο δεν είναι δύσκολα, αλλά αντίθετα μπορούν να γίνουν πολύ διασκεδαστικά!

Συνεργάτες

Άρτεμις Καμούδη

Είμαι Μαθηματικός με ειδίκευση στις Ηλεκτρονικές Μεθόδους Διδασκαλίας με χρήση Nέων Tεχνολογιών.

Αποφοίτησα από το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2005 και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Μαθηματικών του

Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα Διδακτικής & Μεθοδολογίας των Μαθηματικών.

Διδάσκω Μαθηματικά σε παιδιά όλων των βαθμίδων από το 2006 τόσο στον δημόσιο τομέα όσο & στον ιδιωτικό. Ακολουθώντας την αγάπη για τα Μαθηματικά και το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, σκοπός μου είναι να κάνω κάθε παιδί να αγαπήσει τα Μαθηματικά.

Γεωργία Καραλή

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς και του μεταπτυχιακού προγράμματος της Κοινωνιολογίας: «Κοινωνικός Αποκλεισμός και Ανθρώπινα Δικαιώματα». Επίσης διαθέτω παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια από την Α.Σ.Π.Α.Ι.Τ.Ε. και εμπειρία στη διδασκαλία της Κοινωνιολογίας.

Η σχέση μου με την εκπαιδευτική διαδικασία και η κοινωνιολογική προσέγγιση με έχουν εφοδιάσει με ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και δημιουργικότητα.

Scroll to Top